Свештеник, професор музике али и мастер шеф, Суботичанин Чаба Пашко, учествоваће на једном од три најзначајнија такмичења у области гастрономије на свету, на Светском првенству у Луксембургу, од 24. до 28. новембра.

Уз подршку Мађарског националног гастрономског савеза и менторство најпознатијих мастер шефова наших северних суседа, Чаба Пашко ће у Луксембургу представљати гастрономију Мађара са Карпата, као и војвођанске традиционалне специјалитете, прилагођене савременим трендовима у области кулинарства. Тако ће се међу пет гурманских јела које према пропозицијама такмичења треба да припреми, наћи и хрскави козји сир из Малих Пијаца, као и прса младе јаребице спремљена  на бачком печеном маслацу, односно скорупачи.

На Светском првенству у кулинарству у Луксембургу, које се одржава сваке четири године, учествоваће 2500 шефова из 54 земље, који ће се такмичити у неколико категорија. Интернационални жири ће оцењивати сва јела, а она најбоља, добиће и признања. Како Пашко истиче, за њега  је већ и само учешће признање, иако би волео да се врати и са наградом за своје кулинарско умеће, за неко од јела са којима ће се представити. Вредно се припремао неколико месеци у мађарском граду Сентешу, а припреме су завршене јуче, изложбом јела која ће учествовати на такмичењу, а нека од њих, данас су имали прилику да виде и Суботичани, у Вестибилу Градске куће.