Ученици Хемијско-технолошке школе који се образују за пекара и посластичара имали су прилику да сазнају тајне заната, као и да добију практичне савете од врхунског стручњака за гастрономију и познатог кувара Саше Мишића. Његовом предавању пристуствовало је 15 ђака који су нам рекли да се надају да ће од Саше научити неки добар рецепт.
Како Саша прича, отворен је за сва питања будућих младих колега, а ток самог предавања зависи од њиховог интересовања и жеље за учењем. Покушаће да им пренесе реално стање у угоститељству, односно шта је оно што их чека након што заврше школу. Изазови угоститељства веома су велики јер се све веома брзо мења, много се ради, али има ту и предности, додаје Саша.
Из Хемијско-технолошке школе поручују како је велика част што је веома цењен стручњак из области угоститељства одлучио да посети баш њих.
Након пекара и посластичара, Саша је одржао још једно предавање за ученике Средње економске школе „Боса Милићевић“ који се школују за кувара, конобара и туристичко-хотелијерског техничара. Предавање за средњошколце само је део емисије Турист Еxперт коју Саша Мишић снима у нашем граду, а која треба да прикаже целокупну гастрономску и туристичку понуду Суботице и Палића.