„Божићњак” је веома важан за очување и неговање традиције, поручују из Удружења грађана „Буњевачка вила” поводом изложбе „Божићњака”, коју организују по 18.пут.
Хлеб који се прави за Божић, а једе на дан Нове године или Три краља, део је традиције која се и дан данас негује и одржава. И ове године велики број жена показао је интересовање да учествује у изложби и својих руку дело прикаже публици. Једна од њих је и Марица Милер, која већ шесту годину припрема Божићњак за овај догађај, а како каже највише је радује чињеница да се традиција чува за млађа поколења.
Прва изложба овог типа одржана је пре више од двадесет година, присећа се потпредседница УГ „Буњевачка вила”, Марија Бошњак. Како објашњава, када се нешто воли онда то и није тешко, а како каже лепе успомене из детињства подстакле су је на покретање овог догађаја.
Највише се радују најмлађи, а управо то јесте један од главних разлога одржавања изложбе- преношење традиције на нове нараштаје, кажу из УГ „Буњевачка вила”.
Циљ је и да се Божићњак врати у домове, истичу организатори.