Магазин Дани

Друштво

За пронаталитетне мере 29,5 милиона динара

Маријана Толимир | 24. јануар 2020. | 14:18 | Друштво

За пронаталитетне мере 29,5 милиона динара

За пронаталитетне мере у буджету Града ове године опредељено је 29,5 милиона динара, &сцарон;то је у нивоу претходних година. У локалној самоуправи наводе да су задржали све мере у оквиру својих буджетских могућности.

Будићи родитељи и ове године могу да рачунају на новчану подр&сцарон;ку – за прво дете 10.000 динара, а све труднице по 15.000. Подаци показују да је број захтева за једнократну помоћч трудницама у 2019. години значајно порастао у , те је тако поднето 1068, &сцарон;то готово стотину ви&сцарон;е него 2018. године, док је родитељских додатака исплаћено укупно 544.

У оквиру Програма подр&сцарон;ке рађања и родитељства, Град је и ове године издвојио средства за накнаду тро&сцарон;кова за вантелесну оплодњу и то не&сцарон;то ви&сцарон;е од милион динара, &сцарон;то покрива три пара. У про&сцарон;лој години један пар је остварио ово право.

Осим свих ових мера, локална самоуправа ће и ове године финансирати вртић за треће и четврто дете у „На&сцарон;ој радости“, а како додаје на&сцарон; саговорник, таквих захтева је у про&сцарон;лој години било 675.

Остале вести из ове категорије