Магазин Дани

Друштво

У напуšтеном објекту код Железничке станице тридесетак миграната

Санда Милеуснић | 23. јануар 2020. | 15:33 | Друштво

У напуштеном објекту код Железничке станице тридесетак миграната

У последњих неколико месеци примећен је повећан број миграната у на&сцарон;ем граду.Напу&сцарон;тени објекат иза Железничке станице спас је од ниских температура за њих тридесетак, већина их се ту задржи од неколико недеља до неколико месеци, док не успеју да се домогну Европе.

Последњих неколико дана у овом објекту борави и двадесетседмогоди&сцарон;њи Јасинам из Авганистана. Каже да је пре тога био у кампу за избеглице у Београду, а да у суботички не иде јер је, како сматра, само за жене и децу.

Све&сцарон;теник по позиву, Тибор Варга, волонтерским радом бави се већ десетак година. Мигранте обилази свакодневно, прати њихове потребе, а каже сада су највећи проблем ниске температуре.

Осим зиме, која је тренутни проблем, оно &сцарон;то је константа је немогућност преласка границе. Многи су поку&сцарон;авали, враћали су их, те су на неки начин заглавили у на&сцарон;ој земљи. Иако је у годинама након &сцарон;то је Мађарска затворила границу, њихова бројност опала, Тибор каже да се у последњих пар месеци ситуација мења, и да се поново примећује већи прилив.

Иако оваквих места има неколико у на&сцарон;ем граду, у овом објекту &нбсп;је најви&сцарон;е оних који помоћ нису потражили у Прихватном центру за мигранте.

Остале вести из ове категорије