Магазин Дани

Друштво

Опуšтање уз звуке гонга у Геронтолоšком центру

Маријана Толимир | 23. јануар 2020. | 13:17 | Друштво

Опуштање уз звуке гонга у Геронтолошком центру

Геронтоло&сцарон;ки центар у Суботици први је у Србији који својим корисницима и запосленима организује гонг терапију – звучне третмане који успостављају равнотежу тела, ума и духа. Прва искуства су позитивна и идеја је да терапија постане саставни део активности у овој установи.

&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп; &нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп;&нбсп; Јединствену прилику да се уз звуке и вибрације планетарних гогнова опусте однедавно имају станари Дома „Дудова &сцарон;ума“. Нису крили оду&сцарон;евљење терапијом и препоручују је свима.

Третман звуком намењен је и запосленима у овој установи. Социјана радница Мерима Трајковић Тиквицки каже да јој изузетно прија и да је успела да отклони болове које је имала.

Гонг терапије држи Милица Сивић, једна од два сертификована гонг мастера у Србији. Она обја&сцарон;њава да је ово звучна метода која побољ&сцарон;ава квалитет живота и здравља и намењена је свима без обзира на године. Истиче да један сат терапије замењује осам сати сна.

Терапија је почела пре месец дан и одржава се најмање једном недељно, а према речима директора Геронтоло&сцарон;ког центра, Ненада Ивани&сцарон;евића, намера је гонг терапија постане обавезан вид радно-окупационе терапије у Дому.

Резултати истраживања о терапији гонга биће представљени и на Националном конгресу у Хрватској.

Остале вести из ове категорије