Магазин Дани

Друштво

У суботичким šколама промовисан војни позив

Санда Милеуснић | 22. јануар 2020. | 15:28 | Друштво

У суботичким школама промовисан војни позив

У склопу промоције војног позива, представници Војне гимназије&нбсп; и Војне академије оби&сцарон;ли су суботичке средње и основне&нбсп; &сцарон;коле, како би заинтересованим ученицима &нбсп;дочарали како изгледа &сцарон;коловање и &сцарон;та их након завр&сцарон;етка истог очекује, а све у сусрет расписивању конкурса&нбсп; за упис у ове образовне установе.

Суботичанка Милена Прчић, матуранткиња је Војне гимназије, а на упис у ову &сцарон;колу одлучила се због жеље да &сцарон;коловање настави на Војној академији. Након четири године, каже да се није покајала, стекла је одличне радне навике и сматра да је самосталнија од већине вр&сцарон;њака. Иако јо&сцарон; није донела коначну одлуку, занима је војно електронско инжињерство.

Конкурс за упис у Војну гимназију и Средњу стручну војну &сцарон;колу биће расписан 1. фебруара, а кандидати ће моћи да се пријаве до 15. марта. Пријемни испит за обе &сцарон;коле полаже се у априлу, а већ крајем маја, осмаци ће знати да ли су примљени.

Студент четврте године Војне академије Игор Ђурић, завр&сцарон;ио је Војну гимназију са жељом да на Академији настави &сцарон;коловање за доктора, међутим, у међувремену су му се интересовања променила&нбсп; и сад&нбсп; је на смеру&нбсп; ваздухоплови и ваздухопловни мотори на катедри војно ма&сцарон;инског инжињерства.

За упис на Војну академију, конкурс ће бити отворен од 15. фебруара до 31. марта, а матуранти које војни позив занима, могу да бирају између студијских програма менаджмент у одбрани, противваздухопловна одбрана, војно електронско инжињерство, војно ма&сцарон;инско инжињерство, логистика одбране, војно ваздухопловство и интегрисане студије медицине.

Сви заинтересовани кандидати могу да се пријаве у Регионалном&нбсп; центру Министарства одбране у Суботици.

Остале вести из ове категорије