Магазин Дани

Здравство

Почела акција „Селу у походе – провери своје ризике, контролиšи здравље“

Александра Орлић | 21. јануар 2020. | 15:25 | Здравство

Почела акција „Селу у походе – провери своје ризике, контролиши здравље“

Акција „Селу у походе – провери своје ризике, контроли&сцарон;и здравље“ наставља се и ове године. Прилику да бесплатно провере своје здравствено стање имали су становници МЗ Нови град, који су се и овога пута одазвали у великом броју.

Суграђанка Едита Чпајак, редовно присуствује превентивним акцијам. Овакве акције много јој значе, како би могла да прати своје здравствено стање које се, како каже, с годинама неминовно нару&сцарон;ило.

Ово је прва акција у 2020. години, која ће се спроводити и наредних месеци. По речима докторице Зорице В. Драга&сцарон;, прилику да превентивно провере своје здравље у МЗ Нови град, искористили су у највећој мери особе средње и треће животне доби, чији су параметри који показају оп&сцарон;ти пресек здравственог стања, добри.

Завод за јавно здравље Суботица у сарадњи са Домом здравља и Црвеним крстом, по јубиларни, десети пут, спроводи акција „Селу у походе“. Док медицинско особље суграђанима контроли&сцарон;е основне факторе ризика попт пови&сцарон;еног крвног притиска, &сцарон;ећера и холестерола, мере индекс телесне масе, степен телесне ухрањености и композицију тела, волонтери Црвеног крста учествују у свим активностима и одржавају едукативна предавања.

Током 2019. године, оваквим активностима је било обухваћено 448 суграђана из 12 месних заједница, у циљу промовисања превенције, здравља и здравог стила живота у руралним срединама.

Остале вести из ове категорије