Магазин Дани

Друштво

Одржана трибина „Имунитет и узроци свих болести“

Редакција Дани | 13. јануар 2020. | 13:58 | Друштво

Одржана трибина „Имунитет и узроци свих болести“

Носилац највиšих руских одликовања доктор Богдан Владимирович Городијскиј, члан Руске и Европске академије природних наука синоћ је, на позив градоначелника Суботице Богдана Лабана, у Великој већници Градске куће одржао трибину „Имунитет и узроци свих болести“. Городијскиј је нагласио да је медицина 21. века пред великим изазовом, јер постојећим методама не може да реšи проблем дегенерације и убрзаног старења човека.

 – Проблем са којима се суочава савремени човек је проблем дегенерације и превременог старења. Потребно је користити такве методе које ће тај процес преокренути у процес регенерације, обнављања организма – истакао је др Богдан Владимирович Городијскиј и додао да пад имунитета за последицу има око три хиљаде болести.

Други велики проблем, како је рекао, јесте проблем тихих, спорих инфекција које многи људи не знају да имају, а узрочник су теšких обољења попут хроничног херпеса који је узрочник мултипла склерозе.

– Трећи проблем је утицај електромагнетних поља која нас окружују. Њихов утицај на човека је озбиљан. Када мобилни приближимо уху šтетно зрачење продире у мозак на дубини од šест до осам сантиметара и искључује имуни и ендокрини систем организма. Обичан компјутер зрачи осам типова зрачења који униšтавају нервни систем и утичу на šтитну жлезду стварајући проблеме у организму – подвукао је Городијскиј.

Šтетне су, напоменуо је, и станице мобилне телефоније, радио-апарати и телевизори, јер утичу на болести нервног система.

– Лјуди не размиšљају о томе да често место на коме живе наруšава њихово здравље. Има много геопатогених зона. Стрес је такође изузетно опасан зато šто униšтава ендокрини и имуно систем – нагласио је Городијскиј.

Имунолог светског реномеа који је на челу научног института при администрацији председника Русије,  вечераšњим, двочасовним предавањем одуšевио је велики број присутних грађана којима је на разумљив начин поручио да је тајна доброг здравља у малим, једноставним стварима које би сваки човек могао да примени попут правилног дисања, уноса довољних количина квалитетне воде у организам, умерене здраве исхране, šетње, пливања, добрих мисли и  молитве.

– Неопходно је пити 30 милилитара воде на килограм тежине. Šто се тиче хране последњи оброк треба да буде око 19 часова, а микроталасна пећница је непожељна у свим домовима – навео је др Богдан Владимирович Городијскиј.

На трибини је учествовала и професор Радмила Војнович, члан Савеза писаца Русије и Удружења књижевника Србије.

Извор: Суботица.рс

Остале вести из ове категорије