Магазин Дани

Здравство

„Удахните“ у суботичком Хипербаричном центу

Александра Орлић | 27. децембар 2019. | 16:46 | Здравство

„Удахните“ у суботичком Хипербаричном центу

Почетком године у наšем граду отворен је Хипербарични центар, први оваквог типа у Војводини. У њему се на дневном нивоу лечи око 30 пацијената, који удиšући чист кисоник регенериšу ћелије и ткива организма, при чему се покрећу многобројни позитивни процеси у телу.

Хипербарична медицина као специфична медицинска дисциплина која проучава и у пракси примењује повољне терапијске ефекте кисеоника под повиšеним притиском и атмосфере повиšеног притиска уопšте, заснива се на чистом медицинском кисеонику који се примењује под увећаним притиском у хипербаричним коморама. У марту ове године, у кругу Опšте болнице, отворен је Хипербарични центар у ком се сада лечи велики број пацијената из Севернобачког округа, као и бројних места из Војводине.

Дужина трајања третмана најчеšће зависи од дужине притиска који се ствара у комори, те је просек око сат времена. Будући да је виšемесна комора, у једном моменту хипербаричну оксигенотерапију може да прима чак 12 пацијенат. Поред оних који се лече о троšку РФЗО и оних који превентивно желе да инвестирају у своје здравље, прилику да унапреде своје здравствено стање имају и деца са аутизмом и то потпуно бесплатно.

Задовољство поводом досадаšњих резултата рада, представници суботичке Хипербаричне коморе, поделили су са својим најближим сарадницима током Новогодиšњег коктела, и том приликом нагласили да ће и наредна бити у знаку пружања набољих здравствених услуга у циљу  очувања и побољšања здравља наšих суграђана.

Остале вести из ове категорије