Магазин Дани

Политика

Буджет за 2020. годину-развојни

Маријана Толимир | 23. децембар 2019. | 15:23 | Политика

Буджет за 2020. годину-развојни

Одборници Скупšтине града су већином гласова подржали предложени  буджет за наредну годину. Док већина поручује да је ово буджет са највиšе средстава опредељених за инвестиције, из опозиционог Покрета грађанске Суботице упућују критику на планирани обим.

Са 42 гласа за и 6 против, одборници су усвојили буджет за следећу годину. Предложен обим је 8,3 милијарде динара, од чега је 28 одсто намењено за капиталне пројекте, због чега градоначелник Богдан Лабан овај буджет назива развојним, јер како каже, до сада никада толики проценат није био опредељен за инвестиције. У фокусу су уређење центра града, као и наставак изградње Аква парка на Палићу.

Како најављује градоначелник, осим средстава са виšих нивоа власти која су у буджету чине око 1,5 милијарде динара, у Суботицу ће се наредене године слити и средства мимо буджета – за Болницу 40 милиона евра и за Стадион 20 милиона евра, као и јоš око 2 милијарде динара за друге пројекте.

Све ставке у буджету за 2020 годину су усаглаšене, поручују коалициони партнери, Савез војвођанских Мађара и поздрављају планиране инвестиције.

С друге стране, опозициони Покрет грађанске суботице гласао је против, јер како поручују, буджет није реално планиран.

 Осим о овој тачки дневног реда, одобрници су одлучивали и о ребалансу буджета за 2019. годину, изгласан је План детаљне регулације за иградњу ветроелекратане, донета је Одлука о боравиšној такси, као и измене пословања неколико јавних и јавно комуналних предузећа.

Остале вести из ове категорије