Магазин Дани

Друштво

„Колевка“ - добитник Повеље за ванредне доприносе на унапређивању социјалне заšтите

Александра Орлић | 10. децембар 2019. | 15:39 | Друштво

„Колевка“  - добитник Повеље за ванредне доприносе на унапређивању социјалне заштите

Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ добитник је Повеље за ванредне доприносе на унапређивању социјалне заšтите у Републици Србији, за 2018. годину, која је представницима ове установе социјалне заšтите уручена на 7. Сабору стручних радника социјалне заšтите.

На територији Србије има преко 200 установа које се баве социјалном заšтитом, међу којима је Дом за децу ометену у развоју „Колевка“, а који је по оцени жирија, у току протекле године својим радом и залагањем, највиšе допринео бољитку целокупног система социјалне заšтите у наšој земљи. За добијање овог признања, које додељују установе међу собом, „Колевку“ су предложиле колеге из Удружења „Заједно“, Удружења „Сан“, Црвеног крста Суботица и београдског Удружења „Мали Велики људи“.

Дом за децу ометену у развоју „Колевка“, лане је начинио значаје кораке на развојном путу, како у инфраструктуралном тако и у кадровском смислу. До краја текуће године очекује се и потписивање уговора са Канцеларијом за јавна улагања, који предвиђа започињање комплетне реконструкције објекта Дома у 2020. години.

„Колевка“ тренутно збрињава 162 деце на стационарном лечењу, 25 малиšана борави у Дневном боравку „Звездице“, а 40 корисника је при Дневном центру за одрасла лица и Материнском дом, поред чега у Дому функциониšе и прихватилиšте за збрињавање деце који се налазе у стању привремене социјалне потребе.

Остале вести из ове категорије