Магазин Дани

Здравство

Палићани се одазвали акцији бесплатне контроле здравља

Санда Милеуснић | 10. децембар 2019. | 13:20 | Здравство

Палићани се одазвали акцији бесплатне контроле здравља

Акција бесплатне провере здравља „Селу у походе – провери своје ризике, контролиšи здравље!“ одржана је у МЗ Палић, а интересовање Палићана било је велико.

Прилику да измере крвни притисак, šећер и масноће у крви, телесну висину и тежину, да утврде индекс телесне масе, као и да сазнају вредност  угљен-моноксида у издахнутом ваздуху искористио је велики број становника Палића.

Да је здравље на првом месту и да га треба чувати, рекла нам је Мирјана Виšњаи, која је доšла пре свега како би проверила холестерол у крви.

Сви који су се одазвали акцији могли су да се измере на новој ваги, која осим šто показује телесну масу, одређује и комплетну композицију тела.

Осим šто су мерили здравствене параметре, лекари су давали и савете за очување и унапређење здравља, а најчеšћи су се односили  на редовно кориšћење терапије за повиšен крни притисак, смањење холестерола и важност физичке активности.

Акцију „Селу у походе – провери своје ризике, контролиšи здравље!“ организују Завод за јавно здравље Суботица и Дом здравља Суботица у сарадњи са Црвеним крстом, а бесплатна  провера у МЗ Палић, последња је у низу за ову годину.

Остале вести из ове категорије