Магазин Дани

Туризам

Трка Деда Мразева поново окупила бројне учеснике

Александра Орлић | 9. децембар 2019. | 15:13 | Туризам

Трка Деда Мразева поново окупила бројне учеснике

У присуству великог број суграђана и туриста, у недељу је одржана једна од најлепšих зимских манифестација на Палићу - трка Деда Мразева.

Стаза дуга 1.500 метара, а на њој преко 2.000 Деда Мразева. У трци крај обале Палићког језера учествовали су како стари тако и млади, тачније сви они који се радују предстојећим празницима. Иако нетакмичарског карактера, свима који су стигли до циља, симболично су уручене медаље.

Поред мноšтва креативних костима, капа и маски тркача, који су били услов за учеšће, велику пажњу присутних привукао је осмоножни пар учесника - мама Кокус и син Нобел. Поносни власници кажу да је ово била прилика да се забаве и буду хумани, будући да је у оквиру програма организована и хуманитарна акција „Буди и ти Деда Мраз“, приликом које су се сакупљали пакетићи за децу кориснике Народне кухиње.

Са свега десетак учесника, 1998, када је Трка први пут одржана на иницијативу Ултрамаратонског савеза Србије, данас ова манифестација важи за једну од најмасовнијих и најомиљенијих зимских атракција на Палићу. Током година развијала се у сарадњи са Предузећем „Парк Палић“ и Месном заједницом Палић.

Поред спортских, организовани су и бројни пратећи програми. Тако је на Великој тераси за најмлађе приређено неколико креативних радионица, одиграна је представа „Баба Хола“ у изведби Дечјег позориšта и додељене су награде и завалнице учесницима на недавно затвореном ликовном конкурсу, који је се традиционално организује поводом Трке. Поред забаве, малиšани су били у прилици и да чују едукативна предавања волонтера Црвеног Крста.

Остале вести из ове категорије