Магазин Дани

Здравство

Опšтој болници дониран нови гастроскоп

Александра Орлић | 6. децембар 2019. | 15:54 | Здравство

Општој болници дониран нови гастроскоп

Одељење гастроентерологије Опšте бонице Суботица, добило је нов систем за видеоендоскопију –гастроскоп. Овај апарат омогућује квалитетну и ефикасну дијагностику и лечење пацијената са болестима дигестивног тракта, а новац за куповину, у вредности од 40.000 евра, обезбедила је Фондација „Бачка šтифтунг“, путем привредног друšтва „Пхиwа“ и компаније „Бама“.

У последње четири године на донаторским вечерима које је организовао хотел „Галлериа“ уз подрšку локалних компанија, суботичка болница обезбеђена је новим дигиталним екг и холтер апаратима и холтерима притиска, чиме су смањене листе чекања, а опремљена је и мобилним и стационарним рендгеном šто је омогућило бољу, прецизнију и ефикаснију дијасгностику. Ове године на ред је доšло Одељење гастроентерологије.

У име Града Суботице, на донацији се захвалила Јасмина Стевановић, секретарка Секретаријата за друšтвене делатности, те је том приликом истакла значај инвестирања у здравствени систем чиме се и на нивоу локалне заједнице реализује стратеšко опредељење улагања у здравство.

Током ове године у суботичку Болницу, донатори, Републичка и Покрајинска влада уложиле су значајна средства за набавку нове и ревитализацију старе опреме, док се наредне године очекује и почетак радова на њеној комплетној реконструкцији и модернизацији.

Остале вести из ове категорије