Магазин Дани

Туризам

У недељу на Палићу трка Деда Мразева

Александра Орлић | 5. децембар 2019. | 16:03 | Туризам

У недељу на Палићу трка Деда Мразева

Традиционална, 21. Трка Деда Мразева на Палићу, стартоваће у недељу, 8. децембра, у 11 часова. У овој атрактивној туристичкој манифестацији могу учествовати сви, без претходне пријаве, а једини услов је костим или капа Деда Мраза.

Сви који верују у легенду о деки са Северног пола, који воле зиму и празнике, у недељу ће на Палићу моћи да осете праву зимску атмосферу. Старт трке, у којој су сви победници,  је као и претходних година испред Велике терасе. 

Ни овог пута није изостала хуманитарна нота манифестације, те је у сарадњи са Црвеним крстом организована акција „Буди и ти Деда Мраз“. Прикупљене донације грађана, у виду пакетића, биће уручене деци из најугроженијих породица, односно најмлађим корисницима Народне кухиње.

Организатори су припремили и богат пратећи програм, који ће у највећој мери привући пажњу „малих“ Деда Мразева.  Тако ће се на Великој тераси одржати неколико креативних радионица за децу, биће одиграна представа „Баба Хола“ у изведби Дечјег позориšта, као и додела награда и завалница учесницима на недавно затвореном ликовном конкурсу, који је се традиционално организује поводом Трке. Поред забаве, малиšани ће бити у прилици и да чују едукативна предавања волонтера Црвеног Крста.

Трка Деда Мразева у организацији Предузећа „Парк Палић“, Месне заједнице Палић и Ултрамаратонског савеза Србије, сваке године окупља око неколико хиљада учесника и важи за весника празничног духа у граду.

Остале вести из ове категорије