Магазин Дани

Привреда

Додељене награде РПК за 2019.годину

Санда Милеуснић | 5. децембар 2019. | 15:58 | Привреда

Додељене награде РПК за 2019.годину

На седмој седници Парламента привредника Регионалне привредне коморе додељене су награде за посебан допринос развоју привреде региона, регионалног пословног лидера и јубиларне награде Привредне коморе Србије.

Јубиларне награде Привредне коморе Србије добили су Фрателис,  Селма предузеће за одржавање, производњу и пројектовање сигнализационе опреме, Ротор, ЈК Стамбено предузеће Сента и Минерва 1909. Награде за посебан допринос  развоју привреде региона додељене су за сектор индустрије компанији Сиеменс, услуга хотелу Форум и пољопривреде Аик Бачка Топола.

Награде за регионалног пословног лидера добили су Стеван Бакић и Милан Јеринкић.  Ова награда сваком предузећу представља даљи подстрек за рад, истакао је Милан Јеринкић и додао да  јоš увек треба радити на смањењу пореза и доприноса, које је директно повезано са бројним факторима који коче развој привреде.

На дневном реду седнице било је речи и о покренутим и реализованим законодавним иницијативама чланица Привредне коморе, међу којима и реšавање проблема задржавања на граничним прелазима и поједностављење процедура за несметани проток камиона.

На седници Парламента привредника усвојен је и план рада за наредну годину.

Остале вести из ове категорије