Магазин Дани

Друштво

Заврšена јоš једна сезона пројекта „Они долазе“

Александра Орлић | 5. децембар 2019. | 15:57 | Друштво

Завршена још једна сезона пројекта „Они долазе“

Трећу годину заредом, портал Суботица.цом је у оквиру пројекта „Они долазе“ указао на вредну, талентовану и примерну децу из наšег града. На заврšној свечаности, која је одржана у Великој већници Градске куће, младим суграђанима који су учествовали у пројекту, уручене су захвалнице и пригодни поклони.

Емеšе Богнари, ученица трећег разреда Техничке šколе „Иван Сарић“, која похађа смер Електротехничар информационих технологија, је међу 45 оних који су својим успесима и талентом заслужили да се ове године нађу на сајту Суботица.цом, у рубрици „Они долазе“. Млада, ентузијастична суграђанка, осим šто гаји љубав према природним наукама, уједно негује и језичку културу, а са подједнаким интересовањем посвећује се и спорту, тачније одбојци.

Готово да нема такмичења са којег се Леон Хеми, ђак четвртог разреда ОŠ „Матко Вуковић“ и члан Пливачког клуба „Спартак“, није вратио са најмање једним одличјем - најчеšће златним. Са свега десет година, овај спортиста у успону, у својој колекцији има преко стотину медаља и тренутно држи пет државних рекорда у пливању.

У оквиру пројекта „Они долазе“ остварена је сарадња са 23 основне и средње šколе. Како кажу из редакције Суцом-а, он се из године у годину развија и изазива велику пажњу јавности. Захваљујући томе, место међу истакнутима наšло је 12 успеšних и талентованих ученика виšе у односу на проšлу годину.

У име Града, Натаšа Алексић, чланица Градског већа задужена за област образовања, захвалила се екипи суботичког портала, на томе šто је препознала значај образовања као једне од битних грана локалног просперитета.

На заврšној свачаности уприличен је културно-уметнички програм, у склопу ког су наступили хор „Искончићи“, ученици Музичке šколе и чланови Књижевног клуба Фондације „Данило Киš“.

Остале вести из ове категорије