Магазин Дани

Привреда

Шест милиона евра кроз нове програме Фонда за иновациону делатност

Санда Милеуснић | 22. новембар 2019. | 15:00 | Привреда

Шест милиона евра кроз нове програме Фонда за иновациону делатност

У Регионалној привредној комори представљена су два нова програма дугорочног пројектног финансирања  Фонда за иновациону делатност, Програм раног развоја и Програм сарадње науке и привреде. За њих је  опредељено  šест милиона евра, а  ови програм за циљ имају развој нових производа, услуга, технологија и технолоšких процеса који имају конкурентску предност и потенцијал за комерцијализацију.

Програм раног развоја намењен је микро и малим предузећима основаним у Србији, са већинским српским власниšтвом, која нису старија од пет година, а по једном пројекту је максимално могуће добити 80.000 евра. Ова средства су бесповратна, али предузеће корисник мора да обезбеди минимум 30 одсто од вредности инвестиције.

Други програм сарадње науке и привреде намењен је конзорцијумима које чине приватна микро, мала или средња предузећа и акредитоване научно-истраживачке организације у јавном сектору, односно факултети, институти и универзитети. Они од Фонда могу добити максималних 300.000 евра, такође уз учеšће од 30 одсто.

Пријава на програме Фонда могућа је путем њиховог сајта до 31.децембра, а добитници средстава биће познати крајем марта следеће године, након šто се заврšи тромесечни евалуациони период.

Остале вести из ове категорије