Магазин Дани

Привреда

У Суботици потписан споразум о сарадњи са турским градом Ерба

Санда Милеуснић | 21. новембар 2019. | 15:44 | Привреда

У Суботици потписан споразум о сарадњи са турским градом Ерба

Представници Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа и Привредне коморе града Ерба из Турске, потписали су Споразум о сарадњи.

Споразум о слободној трговини који је Турска почетком године ратификовала, отворио је простор за унапређење пословања између привредника из Турске са домаћим привредницима. Споразум који је потписан у Суботици, има за циљ промовисање пословања, креирање бољих услова за пословање, као и стварање профитабилних партнерских односа.

Област у којој се град Ерба налази, познат је по пољопривреди, сточарству, дрвној и текстилној индустрији. Како је истакао председник Привредне коморе овог турског града, Гокалп Тоскун, жеља је да се  споразумом  однос између два града побољšа и ојача, како би се заједничким снагама постигао бољи резултат.

Привредници региона заинтересовани су за будућу сарадњу у областима грађевинске индустрије, трговине електричним уређајима, продаје фосилних горива, текстилне индустрије, као и производње и прераде дрвета.

Робна размена наšег региона у 2017. години износила је око 20 милиона долара, а у проšлој години 24,9 милиона, šто говори о тренду раста, поручују из Регионалне привредне коморе.

Остале вести из ове категорије