Магазин Дани

Привреда

Отворен предузетнички хуб

Санда Милеуснић | 14. новембар 2019. | 14:41 | Привреда

Отворен предузетнички хуб

У Регионалној привредној комори отворен је Предузетнички хуб, који ће моћи користити виšе од 6000 предузетника, колико их је у Северно бачком округу. Суботица је четврти град у Србији у коме је отворен хуб, а од њега ће корист имати како регистровани предузетници, тако и они који тек покрећу свој посао.

Сектор  предузетниšтва Привредне коморе Србије, покренуо је пројекат отварања хубова по регионима, са циљем подизања конкурентности домаћих привредника и предузетника и како би се омогућио равномернији регионални развој. Након Новог Сада, Крагујевца и Круšевца, ред је доšао и на Суботицу.

Овај хуб је нови пословни модел подрšке развоју и јачању предузетниšтва, а у оквиру њега ће сви моћи да добију неопходне информације за боље пословање.

Привредна комора покренула је и пројекат „ПКС партнер“, односно бизнис апликацију која садржи јавно доступне информације о свим правним лицима у земљи. Доступна је свим привредницима који желе да унапреде пословање, да пронађу нове клијенте, буду конкурентни, а уједно и прате промене на тржиšту.

Отварање предузетничких хубова ће се наставити и у другим регионима, а они су од посебног значаја за развој омладинског предузетниšтва, подстицање женског и социјалног предузетниšтва, као и за будуће инвеститоре, објаšњавају из ПКС.

Остале вести из ове категорије