Магазин Дани

Привреда

Велико интересовање за кредите Развојног фонда Војводине

Маријана Толимир | 13. новембар 2019. | 14:09 | Привреда

Велико интересовање за кредите Развојног фонда Војводине

Које су кредитне линије на располагању, који  услови, као и ко има право да конкуриšе код Развојног фонда АП Војводине, могли су да сазнају сви заинтересовани на презентацији која је одржана у Плавој Сали Градске куће.

Коса Доšен у туризму је већ 16 година, а на презентацију Развојног фонда Војводине доšла је како би сазнала на који начин може да подигне кредит, јер како каже, намерава да проšири смеšтајне капацитете.

На кредитне линије Развојног фонда АП Војводине могу да конкуриšу правна лица, предузетници и пољопривредна газдинства, а овогодиšњи буджет  износи 2,5 милијарде за укупно 12 кредитних линија. Иако, како кажу у Фонду, из године у годину влада све веће интересовање, средстава има довољно, а новина је да су ове године поједини покрајински секретаријати дају субвенције на камате.

Међу многобројним линијама је и она намењена ИПАРД пројектима, која је како наводе у Фонду, нарочито популарна, будући да су ове године почела да пристижу и прва реšења. Средства се дају на седам година, а камате се крећу од један до три одсто.

Остале вести из ове категорије