Магазин Дани

Привреда

ИТ кластер помаже развој четири старт-уп фирме

Санда Милеуснић | 11. новембар 2019. | 11:49 | Привреда

ИТ кластер помаже развој четири старт-уп фирме

Информационо-технолоšки кластер Суботица  је на конкурсу „Покрени своју дигиталну бизнис причу“, изабрао пословне идеје четири суботичке старт-уп фирме, а у периоду од šест месеци, они ће подржати њихов развој, дајући им бесплатне адвокатске и књиговодствене услуге, менторство и простор за рад.

Један од старт-уп бизниса које је ИТ кластер изабрао на конкурсу „Покрени своју дигиталну бизнис причу“ је онај Александра Зубелића. Он је пре годину и по дана са колегиницом покренуо сопствени бизнис, агенцију која се бави креирањем садржаја за интернет сајтове, а сада поручује младима да се не плаšе, и да ће се увек наћи неко ко ће пружити руку помоћи, баš као њему.

Атила Сенци, бави се развојем ИТ реšења аутоматизације за хотеле и пословне објекте,  а у реализацију своје старт-уп визије кренуо је пре виšе од годину дана,  са циљем да се бави оним šто воли.

Тимеа Дамјановић се фотографијом из хобија бавила протеклих десет година, а проšле јесени, отворила је своју фирму, која се осим фотографијом, бави  и šминкањем.

Нису сви већ имали своје бизнисе, овај конкурс потпомогнуће покретање старт-уп Дамира Прћића, који је захваљујући искуству из западних земаља, вративšи се у родни град, одлучио да направи платформу  са функцијом посредника између људи у свету моде и индустрије.

Покретачи сопственог посла  ће у оквиру овог пројекта стећи бројна познанства у ИТ свету, као и знање о бизнису, неопходно за даљи развој, моћи ће да користе радне станице кластера, као и конференцијску салу за пословне састанке.

Конкурс „Покрени своју дигиталну бизнис причу“, реализован је у оквиру ЦХЕЦК – ИТ програма прекограничне сарадње Србије и Мађарске, укупне вредности 450.000 евра.

Остале вести из ове категорије