Магазин Дани

Спорт

Суботички спортисти нижу сјајне резултате

Санда Милеуснић | 8. новембар 2019. | 14:24 | Спорт

Суботички спортисти нижу сјајне резултате

Суботички спортисти у протеклом периоду остварили су запажене резултате, кик-боксер Милоš Кељановић освојио је сребрну медаљу на Светском првенству за сениоре, док су тенисери „Спартака“ са четири селекције постали екипни прваци Србије. За њих је приређен пријем у Градској кући.

Крајем октобра у Сарајеву је одржано сениорско Светско првенство  у кик-боксу, а Суботичанин Милоš Кељановић одатле се вратио са сребрном медаљом. Такмичио се у категорији до 75 кг, а иако му је злато измакло, Милоšу сада предстоје припреме за Европско првенство у Турској следеће године.

Иако је тренутно члан новосадске „Војводине“, Милоš је дете „Спартака“, истакао је Немања Симовић  и додао да Град овим пријемом жели да му да додатну мотивацију, како би се наредне године из Турске вратио са златом.

Такмичари Тениског клуба „Спартак“ остварили су историјски резултат, који ниједан клуб до сада није успео да оствари, и дечаци и девојчице јуниори су екипни прваци државе, а освојена је и сениорска титула у муšкој и женској конкуренцији. Осим сјајних екипних резултата, остварени су и појединачни, Анђела Видовић освојила је зимско првенство појединачно, а каже да им сада предстоји пуно рада и труда, како би следеће године били јоš бољи.

Кристијан Јухас освојио је и зимско и летње појединачно првенство.

Велики број пехара, који сведочи успеху тенисера, јоš је значајнији када се у обзир узме да је јуниорска екипа освојила сениорско првенство, односно да се иста екипа, просечне старости 17 година, такмичила и у јуниорској и у сениорској категорији.

Од тенисера се сад очекује  континуитет и да остваре исти резултат и следеће године, као и šто бољи резултати у појединачној конкуренцији.  У координацији са Тениским клубом, локална самоуправа припрема документацију за реконструкцију затвореног терена.

Борба за титулу најбољих спортиста Суботице 2019. године, овим резултатима постаће јоš теснија, додао је Немања Симовић, и најавио постављање споменика Јовану Микићу Спартаку испред зграде Јадрана, које је планирано за почетак следеће године, а којим ће се одати почаст његовом лику и делу.

Остале вести из ове категорије