Магазин Дани

Друштво

У Суботици европска премијера филма о спортском пењању

Санда Милеуснић | 7. новембар 2019. | 15:48 | Друштво

У Суботици европска премијера филма о спортском пењању

У Политехничкој šколи одржана је европска премијера филма  „Реел Роцк 14“, остварења о спортском пењању и активностима на отвореном. Ова филмска турнеја најзначајнија је медијска манифестација посвећена спортском пењању, а у Суботици је приказана у сарадњи са Планинарско спортским клубом „Спартак“.

Пројекцију филма организовали су удружење пењача  „Оутдоор Цоллецтиве“ из Београда и Америчка амбасада , а Реел Роцк турнеја већ протеклих 13 година промовиšе спортско пењање  šиром света. Прилику да први у Европи погледају овај филм, овај пут имали су Суботичани.

Иако у Суботици не постоје природне стене, као оне на које се врсни пењачи успињу у филму, ту су оне веšтачке, а члановима ПСК „Спартак“ ова пројекција послужиће као инспирација за будуће подухвате.

Омнибус Реел Роцк у Србији је први пут приказан 2012. године, осим пројекције у Београду, сваке године приказује се у јоš једном граду у Србији, а интересовање за њега је велико.

У последњих неколико година спортско пењање је у наšој земљи све популарније, а локације омиљене међу пењачима су Јелаšничка и Сићевачка клисура.

Остале вести из ове категорије