Магазин Дани

Култура

За мање од месец дана почиње 11. Фестивал савремених позориšта „Дезире“

Александра Орлић | 31. октобар 2019. | 15:54 | Култура

За мање од месец дана почиње 11. Фестивал савремених позоришта „Дезире“

Међународни регионални фестивал савремених позориšта „Дезире“, одржаће се од 23. до 30. новембра, на виšе локација у граду. Програм ће на сцени Јадран отворити представа „М.И.Р.А.“ у изведби Битеф театра коју је режирао Андраš Урбан, а који потписује и остварење „Капитал“ које ће у позориšту Костолањи Деже затворити фестивал. Лјубитеље позориšне уметности и ове године очекују бројни пратећи програми, попут изложби, перформанса, конференција и филмских пројекција.   

Прво вече  „Дезире“ фестивала пред суботичку публику доноси представу којом је Битеф театар обележио 30 година рада и постојања, посвећену Мири Траиловић, којом се обрађује тема савременог утицаја „дасака које живот значе“, а која прожима и остале представе. Мото овогодиšњег фестивала је „ Ригхт хере, ригхт ноw “, чиме жели да се укаже на реалност модерног позориšта  и времена  у коме је настало, као и на утицај на свест појединца у погледу прихватања садаšњости и преузимања ствари у своје руке.

Програм Међународног регионалног фестивала савремених позориšта „Дезире“, од првог дана пратиће и Академија Дезире, Међународна конференција Омладинска ангажована култура, Перформанс – изложбени театар „И даље у завери“, као и филмске пројекције у Арт биоскопу „Александар Лифка“. Детаљан програм и сатница, као и информације о резервацији и продаји карата могу се пронаћи на Фејсбук и интернет страници десирефестивал.еу.  

Остале вести из ове категорије