Магазин Дани

Привреда

Нова фабрика у Суботици-немачки „Б+Б сенсор солутионс“

Маријана Толимир | 31. октобар 2019. | 15:25 | Привреда

Нова фабрика у Суботици-немачки „Б+Б сенсор солутионс“

Јоš једна немачка компанија отворила је свој погон у Индустијској зони „Мали Бајмок“ у Суботици. Реч је о породичној фирми „Б+Б сенсор солутионс“ која се бави производњом и развојем сензора.

Након производних погона у Холандији, Хонг Конгу и Кини, породична фирма „Б+Б Термо Техник“ из Немачке, инвестирала је и у Србији. Како је поручио директор компаније, Даниел Šпеар, тражили су нову локацију која би била географски ближа њиховом седиšту, а у наšој држави су наиšли на младе стручњаке и људе отворене за инострана улагања. Само годину дана од њиховог првог доласка, отворена је фабрика која запоšљава 20 људи, а како је истакао директор, циљ да у наредних пет година то буде 100.

Градоначелник Суботице подсетио је да у Индустријској зони ради виšе од 6000 људи, од чега је чак 4000 запослено управо код немачких инвеститора. Отварање јоš једне фабрике битно је за град, јер значи довођење и нових технологија и знања, али и бољи животни стандард за новозапослене и њихове породице, додао је Лабан.

Виšе од 50 немачких компанија запоšљава 22.000 људи у Војводини, а покрајина са овом земљом остварује највећи проценат извоза од чак 13,2 одсто, нагласио је покрајински премијер, Игор Мировић, који позвао све немачке, али и друге инвеститоре да се заједнички настави са таквим трендом улагања.

Компанија „Б+Б Термо Техник“ почела је са радом 1984. године у Немачкој, и од тада успеšно послује, производи и развија термотехничке сензоре, сензоре влаге и остале мерне јединице за све врсте апликација.

Остале вести из ове категорије