Магазин Дани

Здравство

Средњоšколци учили о здравој исхрани

Александра Орлић | 15. октобар 2019. | 14:31 | Здравство

Средњошколци учили о здравој исхрани

У недељи у којој се обележава Светски дана хране - 16. октобар, нутриционисти и лекари Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Суботица организовали су едукативне семинаре за средњоšколце. Кроз разне активности, ђаци су учили о правилној исхрани и поремећајима исхране, које су имале за циљ подизање свести младих о очувању виталности и  здравог начина живота.

Суботички средњоšколци у великој мери хране се нездраво, јер како кажу, лоšе навике намећу брз темпо живота и обавезе које имају током дана. Они који су пак укључени у неки вид физичке активности, објаšњавају да је здрава и избалансирана исхрана најбољи пут ка постизању жељених резултата како у спорту, тако и у šколи.

По неколико ученика из сваког разреда Гимназије „Светозар Марковић“ и Политехничке šколе, присуствовало је предавањима о правилној исхрани и њеним поремећајима, где су учили како да припреме свој јеловник, како да препознају пласирање конзументских производа у медијима, које су последице неправилне исхране, као и šта је то анорексија и булимија.

На Светски дан хране, средњоšколци Гимназије ће одржати Базар здраве хране, на тему „Жута бундева“, којим ће кроз едукативне и промотивне плакате, производе и видее, презентовати здраве навике у исхрани и активан живот младих, док ће се истог дана за чланове Удружења за подрšку особама са психофизичким сметњама „Заједно“, одржати краћа радионица правилне исхране.

Остале вести из ове категорије