Магазин Дани

Политика

Усвојен ребаланс буджета

Маријана Толимир | 10. октобар 2019. | 13:39 | Политика

Усвојен ребаланс буджета

Већином гласова, одборници су усвојили ребаланс буджета који износи готово осам милијарди динара. Као аргумент за ребаланс владајућа већина наводи транфере са виšих нивоа власти, док опозиција поручује да је буджет преувеличан и да се у појединим изворним ставкама бележи пад.

Обим буджета након ребаланса готово је исти, али се мења структура прихода – урачунату су средства са других нивоа власти за капиталне пројекте. Како је навео градоначелник, остварене су значајне уšтеде на расходованој страни, које ће отићи на инвестиције.

С друге стране, опозиција поручује да се из извеšтаја види низак ниво остварења, те да је од почетка буджет био преувеличан.

Свако види оно šто жели, одговара већина.  Град је све своје обавезе сервисирао у року, није користио буджетске резерве и не планира да се задужује код пословних банака. Остварење на крају године требало би да буде око 90 одсто.

Члан Градског већа за пољопривреду, Šимон Острогонац поднео је неопозиву оставку, а на његово место одборници су именовали  Хајналку Богнар Пастор. На дневном реду били су извеšтаји о степену реализације програма пословања јавних и јавно комуналних предузећа, као и измене програма пословања.

Остале вести из ове категорије