Магазин Дани

Друштво

Топлана спремно дочекује грејну сезону, која би требало да почне за десетак дана

Александра Орлић | 9. октобар 2019. | 14:43 | Друштво

Топлана спремно дочекује грејну сезону, која би требало да почне за десетак дана

Топле пробе ЈКП „Суботичка топлана“ почела је у недељу, а са званичним почетком грејне сезоне сачекаће се јо&сцарон; најмање десетак дана. Уколико се испуне временски услови за ранији старт, из „Топлане“ поручују да је све спремно и да суграђани могу да очекују топле радијаторе током целе зиме.

„Суботичка топлана“ има око 10.500 корисника, &сцарон;то обухвата трећину домаћинстава у на&сцарон;ем граду. Иако је последњих дана прилично хладно, већина оних које смо анкетирали &нбсп;сматрају да почетак грејне сезоне може јо&сцарон; мало да сачека, будући да су за наредни период најављене температуре изнад просека за ово доба године.

Званично, &нбсп;грејна сезона почиње 15. октобра, односно тек када три дана у низу спољна температура измерена у 21 час буде испод 12 степени.

Оно &сцарон;то је извесно је да неће бити додатног удара на буджет купаца, додају из „Топлане“. Цена грејања&нбсп;остаће иста као и претходне сезоне, &сцарон;то значи да киловат/час ко&сцарон;та 5,13 динара, а фиксни део по квадратном метру стајаће 28,85 динара.

Остале вести из ове категорије