Магазин Дани

Друштво

Широм земље обележава се Дечја недеља

Александра Орлић | 9. октобар 2019. | 14:32 | Друштво

Широм земље обележава се Дечја недеља

Стари уджбеници, књиге, гардероба, играчке и разни специјалитети домаће радиности могли су се видети на традиционалном ва&сцарон;ару коју су ученици Основне &сцарон;коле „Иван Горан Ковачић“, организовали у оквиру Дечје недеље. Циљ манифестације је да се укаже на права и жеље најмлађих, који су овом приликом оти&сцарон;ли и корак даље, па ће прикупљени новац од продаје донирати у хуманитарне сврхе.

Атмосфера као на каквом правом ва&сцарон;ару кружила је данас учионицама Основне &сцарон;коле „Иван Горан Ковачић“, у којој су се ђаци нижих и ви&сцарон;их разреда окупили око исте идеје -&нбсп; да оно &сцарон;то њима ви&сцарон;е не треба уступе другарима по симболичним ценама, и тиме помогу некоме коме је помоћ најпотребнија.

Ово је једна од најузбудљивијих и највеселијих недеља у &сцарон;колској години, јер су часови скраћени, а после њих следе забавно-едукативни програми које су осмислили представници Ђачког парламента.

Фокус овогоди&сцарон;ње Недеље био је на актуелним темама и интересовањима мали&сцарон;ана, кроз које су могли да изразе своје способности, ставове и креативност.

Дечија недеља са слоганом “Моје је право да живим срећно и здраво“ обележава од 1. до 7. октобра у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, дру&сцарон;тву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у &сцарон;то бољим условима, као и на једнаке &сцарон;ансе за развој и остварење потенцијала.

Остале вести из ове категорије