Магазин Дани

Друштво

Комунисти: На делу је тихо маргинализовање антифаšизма

Маријана Толимир | 9. октобар 2019. | 13:23 | Друштво

Комунисти: На делу је тихо маргинализовање антифашизма

Незадовољни због начина на који се обележава 75. годи&сцарон;њица ослобођења Суботице од фа&сцарон;изма, али и негују тековине антифа&сцарон;истичке борбе, Чланови Дру&сцарон;тва за истину о НОБ-у и Градског комитета комуниста одржали протестну конференцију за медије испред постамента на ком су се налазиле бисте тројице револуцинара, које су украдене про&сцарон;ле године. Поручили су да је на делу тихо маргинализовање ових вредности и изразили забринутост за будућа покољења, која како тврде, ни&сцарон;та не уче о овом периоду историје.&нбсп;

На месту где су се све до про&сцарон;ле године налазиле спомен бисте Матку Вуковићу, Лазару Не&сцарон;ићу и Кизуру И&сцарон;твану, Комунисти Суботице положили су венце. Три пала борца нису се само у рату сврстала раме уз раме са Јованом Микићем Спартаком и Ивом Лолом Рибаром, већ и у миру – јер су сви њихови споменици украдени, а никад нису обновљени, &сцарон;то за суботичке комунисте симболизује дана&сцарон;њи однос према антифа&сцарон;изму.

Најтеже је ипак, сагласни су комунисти, то &сцарон;то се млади не уче о томе &сцарон;та је био антифа&сцарон;изам.

Незадовољни су суботички комунисти и због датума свечане седнице, која је уместо 10. октобра, одржана два дана раније. Поручују да је то кр&сцарон;ење Статута града и истичу да то није начин да се одужимо жртвама које су пале за ослобођење.

Остале вести из ове категорије