Магазин Дани

Здравство

Средње šколе у пројекту промовисања здраве исхране

Санда Милеуснић | 4. октобар 2019. | 14:07 | Здравство

Средње школе у пројекту промовисања здраве исхране

Ученици других разреда три суботичке средње šколе, Хемијско-технолоšке, Политехничке и Медицинске, до краја године биће укључени у пројекат  промоције здравих животних навика, исхране и физичке активности, а све у сарадњи са Заводом за јавно здравље Суботица.

Покрајински секретеријат за омладину и спорт је на конкурсу одобрио спровођење пројекта „Исхрана и животне навике по мери средњоšколаца“, који је отпочео овог септембра. Хемијско-технолоšка šкола у пројекту ће учествовати са задатком организовања четири демонстрационе радионице за своје и ученике Средње медицинске šколе.

Средња медицинска šкола у овом пројекту наšла се као природан партнер, јер управо  вредности попут здравог стила живота представљају  важан део припреме будућих медицинских радника. Као битан сегмент у исхрани средњоšколаца, и кантине у šколама биће проверене.

Ученици смера графички дизајн у Политехничкој šколи биће задужени за израду едукативног и промотивног материјала.

Осим представника средњих šкола, попут професора физичког васпитања и психолога, у активности ће бити укључен и велики број сарадника из Завода за јавно здравље Суботица, лекари, нутриционисти и медицинске сестре.

До краја године у плану је низ активности, попут семинара, радионица, трибина, промоције физичкиих активности, а све са једним циљем, јачања здравственог потенцијала средњоšколаца за цео живот. Средства одобрена за реализацију овог пројекта су 200.000 динара, а подрšку је дао и Град Суботица.

Остале вести из ове категорије