Магазин Дани

Здравство

Следеће године почеће радови на реконструкцији болнице

Александра Орлић | 1. октобар 2019. | 15:20 | Здравство

Следеће године почеће радови на реконструкцији болнице

Свечаном прославом, Опšта болница Суботица обележила је свој Дан. Том приликом директор болнице, др Слободан Пуšкар, осврнуо се на протекли период и напредак који је ова здравствена установа остварила у пружање медицинске услуге пацијентима, те је најавио да ће се наредних година она подићи на виšи ниво, будући да се почетак радова на реконстукцији болнице очекује наредне године.

У суботичку Болницу у протекле две године инвестирано је 230 милиона динара како би се опремила новом и модернијом опремом. Наредне године очекује се и почетак радова, вредних око 25 милиона евра, на комплетној реконструкцији којом ће се обухватити 35.000 квадрата болничких просторија и 6 хектара двориšта. 

Свечаност поводом обележавања дана оснивања Опšте болнице, био је прилика да се сумирају резултати рада из протеклог периода. Захваљујући ангажовању свих запослених и новој опреми смањене су листе чекања, првенствено на ортопедији и офталмологији и значајно су побољšани услови рада и збрињавање пацијената. Директор Опšте болнице, др Слобода Пуšкар, навео је и да се на Одељењу кардиологије између осталог захваљујући и ангио сали годиšње хоспитализује око 1.000 пацијената виšе у оносу на радније године. Ефикасном организацијом рада доšло и до значајног напредка у квалитету хране, истакао је др Пуšкар.

У име Градске управе, заменица градоначелника Тимеа Хорват, честитала је Опšтој болници на оствареним резултатима и посвећености у раду и нагласила да ће логална самоуправа пружити пуну подрšку у дуго очекиваној реконструкцији.

Опšта болница Суботица основана је пре 178 година, а данас се у њој на годиšњем нивоу обави чак 13.000 операција, 1.300 порођаја и око 250.000 амбулантних прегледа.

Остале вести из ове категорије