Магазин Дани

Туризам

Вински маратон привукао виšе од 1000 учесника

Санда Милеуснић | 23. септембар 2019. | 14:34 | Туризам

Вински маратон привукао више од 1000 учесника

Протеклог викенда на Палићу све је било у знаку 3. Винског маратона, винско-спортске манифестације, која је ове године окупила преко 1000 тркача из 16 земаља. Победник полумаратонске трке био је Миклоš Брунер из клуба Хајдук МТ Кула, који је за 1 час 21 минуту и 22 секунде истрчао 21 километар, док је на истој раздаљини у женској конкуренцији најбоља била Инес Јозић из Хрватске, са пролазним временом од 1 сата 27 минута и 15 секунди.

Осим полумаратонске трке, учесници су могли да се определе и за Трку уживања, дугу 10 километара, а обе стазе су водиле кроз винограде и успутна  освежења  вином најбољих палићких винарија. Из Чачка на ову јединствену манифестацију од прве године долази Јелена Коларевић,  која каже да је учеšће на Винском маратону свакако вредно пута који је превалила.

Најбржи у Трци уживања били су Катарина Стојковић и Јожеф Њари, а циљ није било само бити најбржи, већ се и оригиналан костим ценио, па су бројни учесници на трку доšли маскирани.  Екипа из Кикинде, одлучила је да оживи популарни цртани филм, Нинджа корњаче, па су се маскирале у Леонарда, Микеланђела, Рафаела, Донатела и учитеља Сплинтера.

У великој конкуренцији маскираних тркача, награду за најбољи појединачни костим однео је Александар Ормоš из Зрењанина, који се трансформисао у ватерполисту, док је екипа од 25 колега из Београда, који су на Палићу појавили као зомбији, добила признање за најбољу групну маску. Након истрчане трке, код Велике терасе настављена је дегустација вина и локалних гастрономских производа, а организоване су и винске радионице, вожња Винским Бродићем и такмичење у котрљању винских буради. Учесници маратона подржали су акцију НУРДОРА „Пружи Корак“ за изградњу родитељске куће, чиме су манифестацији дали хуманитарни карактер.

Остале вести из ове категорије