Магазин Дани

Друштво

У суботу 3. Вински маратон

Александра Орлић | 19. септембар 2019. | 14:36 | Друштво

У суботу 3. Вински маратон

Вински маратон, који се трећу годину заредом организује на Палићу, у суботу ће окупити велики број учесника како из наšе земље тако и из Кине, Јапана, Норвеšке, САД и бројних других, који ће се опробати у трчању полумаратона или трке уживања дугачке 10 километара. У оквиру додатног програма, посетиоци ће бити у прилици да присуствују туристичким турама по околним винаријама, винској оази и пикник зони у парку испред Велике терасе, као и програму у Музичком павиљону.

Вински маратон је манифестација која представља спој трчања, вина, музике, гастрономије и забаве. Као и сваке године организоване су две трке, чији је старт и циљ испред Велике терасе, а будући да су оне карневалског карактера учесници у најкреативнијим костимима биће награђени.

Преузимање стартних пакета организовано је дан пре трке, у петак 20. септембра, од 18 до 21 часова, као и на дан трке, од 8 до 10 часова, у Спортској зони на Великој тераси. У истим терминима биће могуће и купити стартни пакет, за оне који то нису учинили раније, с обзиром да су онлине пријаве затворене. Како би учесници били безбедни на својим стазама, велики број улица биће затворен у термину од 11 до 15 часова.

Поред атрактивних трка, у оквиру винске оазе и пикник зоне у парку испред Велике терасе, за учеснике и посетиоце биће припређена дегустацију вина уз војвођанску музику. Веселе ноте, чуће се и са Музичког павиљона на ком ће бити организовани бесплатни концерти, као и забавна такмичења, попут гурања винске буради и трчања са пуним винским чаšама. Они који пак желе лаганији ритам суботњег преподнева, могу се определити за вожњу бродом по језеру Палића.

Остале вести из ове категорије