Магазин Дани

Друштво

Уклања се дивља депонија у Доњем Таванкуту

Маријана Толимир | 11. септембар 2019. | 13:08 | Друштво

Уклања се дивља депонија у Доњем Таванкуту

У току је уклањање дивље депоније у Доњем Таванкуту. Процена је да ће све заврšити до краја следеће недеље, а да ће количина смећа које ће бити превезено на Градску депонију достићи око 1400 тона.

Иако су и Горњи и Доњи Таванкут у систему одвожења кућног смећа путем жутих врећа, ово је слика дивље депоније у том селу, а краћи је списак онога чега нема, од онога šто се тамо може пронаћи – од кућног смећа, преко šута, све до леšева угинулих домаћих животиња. Отпад јеи раније уклањан, а сада је акција поново у току.

Међутим, смеће може да се очисти само са путева, односно јавних поврšина, док онај део који се налази на приватној парцели, надлежно предузеће и Град нису у могућности да односе. Оно šто су затекли када су први пут доšли, били су потпуно непроходни путеви од гомила отпада.

ЈКП „Чистоћа и зеленило“ од почетка године уклонило је сличне депоније са пет локација – око Бајске пруге, у Лоšињској улици, Вука Мадуšића и са Ђурђинског пута у Старом Жеднику.  Укупно је одвезено виšе од 2000 тона, односно 3000 кубних метара смећа.

Остале вести из ове категорије