Магазин Дани

Друштво

Последице невремена највидљивије у Гату

Маријана Толимир | 10. септембар 2019. | 14:10 | Друштво

Последице невремена највидљивије у Гату

Јако невреме које је погодило Суботицу јуче око 14 часова изазвало је колапс у саобраћају и поплаву на најнижим тачкама. Ситуација је данас мирна, а како поручују надлежни, службе су на терену и ради се чи&сцарон;ћење и дезинфекција улица у којима се излила канализација. Ипак, чини се да су најгоре про&сцарон;ли ме&сцарон;тани једног дела Гата, којима су куће&нбсп; поново биле под водом.

Обилна ки&сцарон;а праћена градом падала је на читавој територији Суботице – ипак, најкритичнија су била сва три подвожњака, као и део Гата, каже технички директор ЈКП „Водовод и канализација“, Петар Пижурица.

А дан након невремена ово је слика појединих улица у Гату. Муљ, блато и непријатан мирис. Део Калора Милодановића под водом је био други пут ове године. Становници причају да су из &сцарон;ахтова избијале фонтане фекалних вода, које су завр&сцарон;иле ни мање ни ви&сцарон;е него - у њиховим кућама.

Поплављене су биле и околне улице – део Марка Оре&сцарон;ковића, Бродска, Ситничка, Филипа Кљајића.

Најкритичније је ипак било, како сведоче ком&сцарон;ије, у Банатској улици. Тамо је поплављено двадесетак кућа. Двори&сцарон;та су јо&сцарон; увек у муљу, а становници&нбсп; очајни и револтирани. И њима се други пут ове године &нбсп;канализација улила у домове, а ситуација се понавља јо&сцарон; од 2014. године. &нбсп;Сада су, истичу, на ивици &нбсп;стрпљења.

Председник савета МЗ „Гат“, Горан Ковач,&нбсп; за на&сцарон;у телевизију каже да&нбсп; у потпуности разумеју становнике Банатске и околних улица и да су у контакту са Градском управом, која ради на ре&сцарон;авању овог проблема, те да се сада чека да „Водовод и канализација“ изради пројектну документацију, након чега ће се, додаје пронаћи и потребна средства.

Остале вести из ове категорије