Магазин Дани

Друштво

Последице невремена највидљивије у Гату

Маријана Толимир | 10. септембар 2019. | 14:10 | Друштво

Последице невремена највидљивије у Гату

Јако невреме које је погодило Суботицу јуче око 14 часова изазвало је колапс у саобраћају и поплаву на најнижим тачкама. Ситуација је данас мирна, а како поручују надлежни, службе су на терену и ради се чиšћење и дезинфекција улица у којима се излила канализација. Ипак, чини се да су најгоре проšли меšтани једног дела Гата, којима су куће  поново биле под водом.

Обилна киšа праћена градом падала је на читавој територији Суботице – ипак, најкритичнија су била сва три подвожњака, као и део Гата, каже технички директор ЈКП „Водовод и канализација“, Петар Пижурица.

А дан након невремена ово је слика појединих улица у Гату. Муљ, блато и непријатан мирис. Део Калора Милодановића под водом је био други пут ове године. Становници причају да су из šахтова избијале фонтане фекалних вода, које су заврšиле ни мање ни виšе него - у њиховим кућама.

Поплављене су биле и околне улице – део Марка Ореšковића, Бродска, Ситничка, Филипа Кљајића.

Најкритичније је ипак било, како сведоче комšије, у Банатској улици. Тамо је поплављено двадесетак кућа. Двориšта су јоš увек у муљу, а становници  очајни и револтирани. И њима се други пут ове године  канализација улила у домове, а ситуација се понавља јоš од 2014. године.  Сада су, истичу, на ивици  стрпљења.

Председник савета МЗ „Гат“, Горан Ковач,  за наšу телевизију каже да  у потпуности разумеју становнике Банатске и околних улица и да су у контакту са Градском управом, која ради на реšавању овог проблема, те да се сада чека да „Водовод и канализација“ изради пројектну документацију, након чега ће се, додаје пронаћи и потребна средства.

Остале вести из ове категорије