Магазин Дани

Култура

Промоција енциклопедије Републике Српске

Александра Орлић | 6. септембар 2019. | 14:57 | Култура

Промоција енциклопедије Републике Српске

Дани Републике Српске у Србији, пету годину заредом одржавају се и у на&сцарон;ем граду. Домаћин манифестације је традиционално Српски културни центар „Свети Сава“, у ком је синоћ одржано представљање другог тома Енциклеопедије Републике Српске.

Енциклопедија Републике Српске представља националну енциклопедију оп&сцарон;тег типа, а за оснивача, Академију наука и уметности Републике Српске, она је најзначајнији пројекат, чија реализација је почела &нбсп;2007. године. Други том овог лексикографског дела има 760 страница, обухвата 1.450 одредница и 222 пододреднице са почетним словима В и Г, поткрепљених са 520 фотографија и 17 карата.

На 63. Међународном сајму књига у Београду, Академији наука и уметности Републике Српске додељено је специјално признање за издавача, управо за други том ове Енциклопедије. Тим еминентних стручњака тренутно ради на трећем тому, од предвиђених &сцарон;ест којима ће се у целини представити културно и духовно наслеђе Републике Српске.

Манифестација Дани Републике Српске у Суботици наставља се у понедељак, када ће у задужбини Ду&сцарон;ана Радића бити изведена монодрама Слободана Ћустића, под називом „О глуматању“.

Остале вести из ове категорије