Магазин Дани

Друштво

Победник šесте Котлићијаде екипа „Пријатељи Зорке“

Санда Милеуснић | 6. септембар 2019. | 14:30 | Друштво

Победник шесте Котлићијаде екипа „Пријатељи Зорке“

Котлићијада, šеста по реду, окупила је 16 екипа из Геронтолоšког центра Суботица, који су укрстили кутлаче у борби за најбољи паприкаš, а победу је однео тим „Пријатељи Зорке“.

Међу 130 учесника, који су били подељени у екипе са по пет чланова, било је много врсних кулинара који имају дугогодиšње искуство у припремању котлића, али је победник могао бити само један. Према процени стручног жирија, то је екипа  из МЗ Зорка, која је пре пет година већ однела победу на истом такмичењу. Кажу да тајну, а ни посебан рецепт немају, већ свако дода неšто своје .

Друго  место заузела ја екипа „Јесења рапсодија“, док је тим „Најбоље из Кертвароšа“ био трећи. Традиционално такмичење које Геронтолоšки центар организује за своје кориснике и станаре домова, прилика је и за дружење.

Чланови жирија били су и представници  локалне самоуправе, која подржава рад Геронтолоšког центра, а наставиће то и у наредној години, издвајањем средстава у градском буджету.

Данаšња Котлићијада заврšена је лепим вестима. Директор Геронтолоšког центра најавио је реконструкцију Геронтолоšког клуба „Центар 2“, која би требало да почне ускоро, уз подрšку Министарства рударства и енергетике и локалне самоуправе.

Остале вести из ове категорије