Магазин Дани

Спорт

Фестивал спорта у оквиру Завичајних дана промовиšе спорт и здрав начин живота

Александра Орлић | 5. септембар 2019. | 14:40 | Спорт

Фестивал спорта у оквиру Завичајних дана промовише спорт и здрав начин живота

У оквиру 6. Завичајних дана, које организује Савез српских удружења Севернобачког округа, по трећи пут је на централном градском тргу одржан Фестивал спорта, који је окупио бројне суграђане који су имали прилике да се упознају са радом &нбсп;пет суботичких спортско-рекреативних клубова.

Промоција спорта и здравог начина живота, главна је водиља Фестивала спорта. Осим тога, најмлађи суграђани имају прилике да се на другачији начин упознају са локалним клубовима, &сцарон;то доприноси &нбсп;њиховом масовнијем укључивању у спорт.

Освајачица многих државних, европских и светских медаља, Елвира Богнич, однедавно се прикључила Карате клубу Спартак - Енпи, који је за учеснике и посетиоце манифестације организовао полигон спретности. Перспективна каратисткиња каже да јој се поред атмосфере у новом клубу,&нбсп; много допада и идеја овог Фестивала.

За млади женски одбојка&сцарон;ки клуб, уче&сцарон;ће на Фестивалу је била прилика да се представе и опробају на мрежи, како са члановима других клубова, тако и са расположеним Суботичанима.

Прилику да одмери снаге у одбојци, искористили су и&нбсп; чланови омладинске &нбсп;фудбалске репрезентације Црне Горе, која ће учествовати на Међународном меморијалном турниру „Стеван Вилотић Ћеле“.

Пливачки клуб Спартак Прозивка редован је учесник Фестивала спорта.

Суграђани који су желели, &нбсп;осим у наведеним спортовима, могли су да се опробају и у активностима Спортско-рекреативног клуба „Покрени се“, као и Фудбалског клуба „Суботица“, а у знак сећања на уче&сцарон;ће у манифестацији, додељене су им медаље и дипломе.

Остале вести из ове категорије