Магазин Дани

Здравство

С променом времена повећан број пацијената у Служби хитне помоћи

Санда Милеуснић | 5. септембар 2019. | 14:07 | Здравство

С променом времена повећан број пацијената у Служби хитне помоћи

Са наглом променом времена повећао се и обим посла Службе хитне помоћи Дома здравља, којој се за првих пет дана септембра јавило око 250 суграђана, знатно ви&сцарон;е него &сцарон;то је уобичајено. Најви&сцарон;е тегоба имали су хронични болесници, астматичари и кардиоваскуларни, који су се жалили на притисак и болове у грудима и осећај вртоглавице.

Лекари Хитне помоћи у протеклих неколико дана имали су пуне руке посла, а највећи број интервенција био је у недељу, пред промену времена, када им се за помоћ обратило 85 пацијената. Свака нагла промена температуре, притиска или влажности ваздуха, доводи до повећања броја излазака на терен и амбулантних прегледа. Тегобе не осећају само хронични болесници, већ и здраве особе, које се жале на раздражљивост, несаницу, смањење концентрације, умор и тромост.

За наредни период, када ће осцилације у температури бити свакодневне, лекари саветују довољно сна , избегавање стресних ситуација, одвајање времена у току дана за одмор и релаксацију и правилну исхрану.&нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп; &нбсп;

Тегобе због којих се Суботичани ових дана обраћају Служби хитне помоћи, карактеристичне су за овај период године, а &нбсп;лекари очекују да ће се са стабилизацијом времена и оне смањити.

Остале вести из ове категорије