Магазин Дани

Здравство

С променом времена повећан број пацијената у Служби хитне помоћи

Санда Милеуснић | 5. септембар 2019. | 14:07 | Здравство

С променом времена повећан број пацијената у Служби хитне помоћи

Са наглом променом времена повећао се и обим посла Службе хитне помоћи Дома здравља, којој се за првих пет дана септембра јавило око 250 суграђана, знатно виšе него šто је уобичајено. Највиšе тегоба имали су хронични болесници, астматичари и кардиоваскуларни, који су се жалили на притисак и болове у грудима и осећај вртоглавице.

Лекари Хитне помоћи у протеклих неколико дана имали су пуне руке посла, а највећи број интервенција био је у недељу, пред промену времена, када им се за помоћ обратило 85 пацијената. Свака нагла промена температуре, притиска или влажности ваздуха, доводи до повећања броја излазака на терен и амбулантних прегледа. Тегобе не осећају само хронични болесници, већ и здраве особе, које се жале на раздражљивост, несаницу, смањење концентрације, умор и тромост.

За наредни период, када ће осцилације у температури бити свакодневне, лекари саветују довољно сна , избегавање стресних ситуација, одвајање времена у току дана за одмор и релаксацију и правилну исхрану.                             

Тегобе због којих се Суботичани ових дана обраћају Служби хитне помоћи, карактеристичне су за овај период године, а  лекари очекују да ће се са стабилизацијом времена и оне смањити.

Остале вести из ове категорије