Магазин Дани

Привреда

Закључен уговор са компанијом Бојсен

Редакција Дани | 30. август 2019. | 14:40 | Привреда

Закључен уговор са компанијом Бојсен

Градоначелник града Суботице Богдан Лабан закључио је данас уговор о отуђењу грађевинског земљиšта у јавној својини без накнаде са привредним друšтвом  „Боyсен Абгассyстеме“  д.о.о. Суботица, једним од највећих светских произвођача издувних система за аутомобилску индустрију.

Потписивању уговора претходила је израда елабората оправданости, усвојеног од стране Скупšтине Града Суботице, којим је доказано да ће директни приходи Града у периоду од пет година бити већи од прихода који би се остварили отуђењем по тржиšној цени. Као неопходан предуслов пристигло је позитивно реšење Комисије за контролу државне помоћи Министарства финансија Републике Србије, као и претходна сагласност Владе РС којом су испуњени сви неопходни правни предуслови за отуђење земљиšта у јавној својини без накнаде.

Предметно земљиšте, укупне поврšине 10 ха 13 а 94 м2, налази се  у Привредној зони „Мали Бајмок“. Немачки инвеститор има намеру да у наредном периоду, на поменутој локацији, започне изградњу производног погона за израду издувних система за аутомобилску индустрију. Инвеститор се обавезао да у оквиру будућег производног објекта, поврšине од око 35.000 м2, у року од пет година запосли 507 радника.

Укупна вредност инвестиције је 55 милиона евра и то је до сада највећа страна инвестиција у Суботици.

Остале вести из ове категорије