Магазин Дани

Политика

Почела изградња канализационе мреже на Палићу

Редакција Дани | 26. август 2019. | 09:58 | Политика

Почела изградња канализационе мреже на Палићу

Данас су почели радови на изградњи канализационе мреже на Палићу и потисног вода до пречистача, у оквиру пројекта који са 6,5 милиона евра финансира немачка КфВ банка, саопšтено је на конференцији за медије Градског одбора СВМ.

Градиће се 15 километара канализационе мреже и 5 километара потисног вода, а грађевинска фирма „Градитељ“из Новог Сада, која изводи радове, има рок од осам месеци да их заврšи. Радови су истовремено почели на седам локација.

Први уговори о прикључењу на канализациону мрежу, како је најављено, закључиваће се почетком 2020. године. Оптималан број домаћинстава који ће моћи да се прикључи је 500, по цени од 27.000 динара, која ће моћи да се плати у 24 рате или у целости, уз попуст од 20 одсто.

Председница Савета МЗ Палић апеловала је на стрпљење суграђана, јер је за време радова могуће отежано одвијање саобраћаја.

Након заврšетка инвестиције, око 65 одсто домаћинстава на Палићу имаће канализациону мрежу, šто је готово дупло виšе у односу на тренутну покривеност, која износи 35 одсто.

Остале вести из ове категорије