Магазин Дани

Привреда

Обуке за посластичаре, фризере и виљуšкаристе

Маријана Толимир | 20. август 2019. | 10:04 | Привреда

Обуке за посластичаре, фризере и виљушкаристе

Суботичка филија НСЗ, као и сваке године, организује обуке за тржиšте рада. Ове године то ће бити за виљуšкаристу, фризера и посластичара, а сви заинтересовани  треба да се јаве њиховим саветницима за запоšљавање најкасније до 30. августа, до када трају пријаве.

Да се преквалификују за једно од три дефицитарна занимања – виљуšкаристу, фризера или посластичара прилику ће ове године имати   по пет лица са евиденције Националне службе за запоšљавање у Суботици. Обука за тржиšте рада је потпуно бесплатна , а подразумева стицање како теоријских, тако и практичних знања, наводе у суботичкој филијали.

Пријаве трају до краја месеца, док ће групни разговори са кандидатима почети у септембру, а затим и саме обуке, половином тог месеца, прецизирају у НСЗ.

Услов за обуке за тржиšте рада су најмање заврšена основна šкола, док ће приоритет имати лица која су дугорочно незапослена. Сви који желе да се преквалификују, а нису на евиденцији, могу да се пријаве у суботичкој филијали, која се налази на новој адреси у Јована Микића број 12 од 8 до 15 часова, док они који се већ налазе на евиденцији треба да се јаве њиховим саветницима.

Остале вести из ове категорије