Магазин Дани

Друштво

Бољи смеšтај у „Колевци“-стигао и нов намеšтај

Маријана Толимир | 14. август 2019. | 12:21 | Друштво

Бољи смештај у „Колевци“-стигао и нов намештај

Захваљући средствима које је Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ добио на конкурсу Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, као и Министарства правде, замениће се стари намеšтај, али увести нов информациони систем, те заврšити конкурсна документација за предстојећу реконструкцију објекта.

До почетка лета у „Колевци“ су реновирани сви санитарни чворови, а проšирен је и капацитет са четири нова боравка и исто толико купатила. Сада је доšао реди на опремање . Ова установа је добила око четири милиона динара – готово два од надлежног покрајинског секретаријата, и виšе од два по основу опортунитета, од чега је већину искористила управо за нов намеšтај.

Део новца добијеног од Покрајине, ова установа утроšила је и на нов софтвер за умрежавање са осталим установама социјалне заšтите, као и за комплетирање конкурсне докуметације за потпуну реконтрукцију Дома, коју ће финансиирати Канцеларија за капитална улагања. Директор „Колевке“ очекује да ће након две године припреме, овај значајан пројекат почети на јесен, чиме ће се заокружити прича о бољем смеšтају и бољим условима за рад са корисницима.

Иначе, само у овој години, мимо стандардног финансирање, „Колевка“ је добила виšе од 20 милиона динара и то од Града, Покрајине и Министарства правде.

Остале вести из ове категорије