Магазин Дани

Друштво

Напуšтена кућа у Мачванској проблем за прве комšије

Маријана Толимир | 13. август 2019. | 13:09 | Друштво

Напуштена кућа у Мачванској проблем за прве комшије

Запуšтена и неодржавана кућа у у Мачванској улици у Малом Бајмоку ствара бројне неприлике за прве комšије. Поручују да су забринути за своје здравље, јер је објекат и двориšте у све лоšијем стању, а нико од надлежних, како кажу, не проналази реšење.

Муке Маре Дармановић трају већ годину и по – почеле су када је прва комšиница преминула и у кућу до њене су се уселили подстанари, који су како прича, правили бројне проблеме. Када су се пре неколико месеци иселили, оставили су гомиле смећа у двориšту. Кућа, која је од тада напуšтена, потпуно је обрасла у коров и озбиљно наруšава иначе миран и веома уређен крај.

Због свих недаћа које јој задаје напуšтена кућа од које је дели само један зид, Мара је како тврди, обила све прагове – од инпекцијских служби до полиције. Међутим, додаје да нико власнику не може да уђе у траг и сада је већ забринута, будући да је тажак астматичар и срчани болесник.

У МЗ „Мали Бајмок“ знају за проблем у Мачванској улици, али су како наводе, у таквим ситуацијама немоћни. Оно šто могу да учине, како објаšњава Мирко Антељ, председник Савета, јесте да изврšе притисак на надлежне институције како би се проблем šто пре реšио.

Иначе, неодржавана и запуšтена кућа у Мачванској улици само је једна од преко двадесет, колико их се налази у Малом Бајмоку, и сви грађани који станују у њиховој близини имају готово идентичне проблеме као и Мара из наšе приче. Међутим, како каже наš саговорник, они највећи су управо када не може да се уђе у траг власницима тих некретнина.

Остале вести из ове категорије