Магазин Дани

Друштво

Креативно лето у библиотеци

Александра Орлић | 13. август 2019. | 12:02 | Друштво

Креативно лето у библиотеци

Дечје одељење Градске библиотеке и ово лето је за најмлађе суграђане организовало литерарно-креативне радионице.  Лјубитељи писане речи, током двосатног дружења развијају читалачке навике, уче технике разумевања текста и поспеšују маšту.

Креативна атмосфера, коју у оквиру летњих радионица стварају деца, šири се по Дечјем одељењу библиотеке. Након šто иšчитају једну причу, бајку или басну, полазници, одаберу мотив или лик који потом заједно ручно израђују. Данас је на реду била прича о вили, које су малиšани веšтим рукама уз помоћ вунице, лоптица и дугмади - оживели.

Једнонедељне радионице намењене су узрасту од пет до десет година, а одвијају се упоредо на српском, мађарском и хрватском језику. Летњи програм воде библиотекарке Дечјег одељења, које су добро познате учесницима, будући да је већина њих већ годинама уписано на списак редовних читалаца.

Овакав вид боравка у библиотеци, деци пружа могућност да се упознају са светом књига на један други начин, као и да прегледају неке од наслова које никада нису били у прилици, попут 3Д сликовница, звучних књига и других популарних дела.

Остале вести из ове категорије