Магазин Дани

Друштво

Суботица има потенцијала да поново буде град младих

Александра Орлић | 12. август 2019. | 13:59 | Друштво

Суботица има потенцијала да поново буде град младих

Млади у Суботици су заинтересовани, само им треба пружити šансу – порука је са којом дочекујемо Међународни дан младих – 12. август.

Суботица је делом лоš а делом добар град за младе, каже наšа суграђанка Јулијана Патарчић, и додаје да је најважније пронаћи баланс између жеља и могућности. Ова млада мастер комуниколоšкиња, имала је срећу да се након зарšетка студија запосли у струци, šто је по искуству својих врšњака, данас ретка ситуација. Многи од њих, објаšњава, из овог малог војвођанског града одлазе у велике, како би пронаšли своје „место под звездама“.

Реšење се, додаје ентузијастична двадесетšестогодиšњакиња, огледа у креирању „климе“, у којој ће млади моћи да стварају и уживају.

У осмиšљавању и спровођењу омладинске политике на локалу учествује Канцеларија за младе, која има улогу да кроз своје активности информиšе, окупља и омогућава реализацију и подстицање њиховог неформалног образовања.  

Један од најважнијих датума у календару Канцеларије за младе је и Дан младих, који је јуче традиционално обележен у парку на Прозивци.

Они који желе да своје слободно време искористе на креативан начин, могу то да учине у Градском омладинском центру, који се налази код Главне аутобуске станице, где волонтери Канцеларије за младе одржавају бројне радионице, предавања и трибине. 

Остале вести из ове категорије