Магазин Дани

Друштво

Месо и млечни производи на пијацама безбедни

Маријана Толимир | 9. август 2019. | 10:58 | Друштво

Месо и млечни производи на пијацама безбедни

Лако кварљиве намирнице попут млечних производа и меса на пијацама којима управља ЈКП „Суботичке пијаце“ су безбедне, поручују надлежни, и додају да током лета интензивно контролиšу закупце. Напомињу да се сви придржавају правила која прописује Закон о безбедности хране, који предвиђа да се намирнице животињског порекла чувају у расхладним витринама на одређеној темепратури, те да није било никавих неправилсности.

У витрини Марте Балаš Пири виšе врста млечних прозвода, и то из њене радиности - ситан сир, подливени сир, слатка павлака и маслац. Како каже, лети има мање врста јер је топло, а с посебном пажњом их доноси и чува када су овако високе температуре, јер лако могу да се покваре.

Иако је веома топло, купци на пијаци пазаре не само млечне производе, већ и свеже месо. Кажу да својим продавцима верују, јер све чувају у расхладним витринама.

У ЈКП „Суботичке пијаце“ поручују да купци могу бити безбрижни, јер током лета спроводе појачану контролу расхладних витрина и то сваког јутра на свакој пијаци. Проверава се како хигијена, тако и температура, и како објаšњавају, закупци се стриктно придржавају правила.

Осим самог предузећа, намирнице на пијацама контролиšу и надлежне инспекцијске службе и за сада није забележен ни један случај непоšтовања правила чувања намирница животињског порекла, додају у „Суботичким пијацама“.

Остале вести из ове категорије